BenR/Adviseurs voor duurzaamheid

Eerste kantoor met BREEAM-NL certificaat in Moduroam

Op Madurodam is het eerste kantoor met BREEAM-NL certificaat verrezen. Op 2 juni 2010 organiseerden de Dutch Green Building Council (DGBC) en Schiphol Real Estate een bijzonder evenement voor jong en oud in Madurodam naar aanleiding van het eerste BREEAM-NL nieuwbouw certificaat voor het TransPort gebouw van Schiphol Real Estate. Zie de video.

De DGBC had eerder op 15 april tijdens de vakbeurs Building Holland (RAI Amsterdam) de eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaten uitgereikt. De certificaten vielen ten deel aan het TransPort kantoorgebouw van Schiphol Real Estate en het logistiek platform in Tilburg van WDP, een Belgische investeerder in semi-industrieel vastgoed. Daarmee behoren deze twee gebouwen tot de eerste gemeten duurzame gebouwen in Nederland.

Het Transport kantoorgebouw heeft als eerste gebouw in Nederland de duurzaamheidsscore “Very Good” ontvangen. BenR heeft als BREEAM-NL Expert Schiphol Real Estate begeleid bij het behalen van dit certificaat.

Zie ook de website van Schiphol Real Estate op www.schipholgroup.nl/realestate en de projecten site van DGBC op www.breeam.nl/projecten.